30 d’oct. 2023

Aude, 4 dies entre castells i vinyes

 
Sortida de cicle de btt del CEG 12-15 d'octubre 2023
 
Hem fet un nova ruta circular a l'Aude i el repte era peculiar; a la ja precària presència d'allotjaments per a grups calia fer una nova ruta inèdita, sense repetir trams ja ciclats en les edicions anteriors. Els dos objectius acomplerts amb escreix i com a resultat ens ha quedat una ruta variada, castellera i acompanyats de vinyes i engorjats.
 
Es tracta d'una ruta circular de 4 dies començant a Dulhac jos Pèirapertusa just a sota del castell de Pèirapertusa. (a 240km /3h de Barcelona)
 
Tota la travessa transcorre per pistes, camins i carreteres locals amb desnivells de 1000m i distàncies de 40km. Ens ha ajudat tenir un cotxe de seguiment compartit, per fer la ruta sense pes, portar la guitarra, comprar vi i formatges, etc...

1a etapa Dulhac jos Pèirapertusa - Termes 42km +1000m Del castell de Pèirapertusa al castell de Termes. A Dulhac ens hem allotjat a la Gîte d'Etape comunal, molt acollidora. Al poble hi ha diversos restaurants i un forn amb 4 coses complementàries. 
 
Etapa variada de pistes, trams de pista asfaltada i senders (un d'ells en pujada on cal arrossegar una mica la bicicleta). La ruta passa pel poble de Vilaroja de Termenés i aprofitem per visitar el castell i fer un glop a la terrassa darrera de la muralla i el fossat.

Després de Vilaroja hi ha el tram més feréstec i el sender en pujada (res de l'altre món), arribem a Termes seguint el sender en descens o bé aprofitant un bonic tram de carretera deserta amb revolts. Un cop a Termes només queden 2km per arribar a la casa ja coneguda per nosaltres Gite d'Etape Pla d'Al Roussi una casa aïllada enmig del bosc al costat del riu. Nevera amb cerveses i civet de senglar per sopar...


2a etapa Termes - Sant Andreu 40km +1000m
El primer tram es fa seguint l'estreta carretera per les gorges d'Orbieu, el segon tram ens enfilem al massís de Lacamp per una pista en eterna diagonal en direcció est amb un pendent molt assequible. El segon tram va per pistes forestals fins a la carretera i coll de Gallouiere i seguidament per pistes de treballs forestals descens fins a la carretera passant per Santa Maria de Riuneta, un cop a la carretera en 1km arribem a l'entrada del domini de Sant Andreu un lloc peculiar i acollidor amb diverses opcions d'allotjament per a grups. 


3a Etapa Sant Andreu - Les Bernous (Sogranha) 40km +1100m
Etapa completament en direcció sud, començant per la carretereta de Greffeil, als 8km ens desviem per un sender i posterior pista per connectar amb la carretera de Vilardebèla, plena de castanyers. Des del poble seguim carretera fins a Missegre i d'allà combinant camins i pistes arribem a Arques, on fem una parada degustació de vins i formatges i visitem el castell d'Arques. 

Finalment ens enfilem 300m de desnivell per la pista que ens porta al nucli Les Bernous on hi ha la Gite d'etape  La ferme Ouverte una casa senzillament espectacular. Es tracta d'un nucli aïllat dalt d'una carena dominant les vistes de la vall de Sougranha i el Pech de Bugarach.
 
 
 
4a etapa Les Bernous - Dulhac jos Pèirapertusa 45km +900m -1350m
Etapa Corberes 100%, seguint la carena que ens permet fotografiar paisatges a banda i banda. Un primer tram entre el coll de la Fage i el coll de la Reboulada 100% pistera. Un segon tram per pista amb molta pedra i algun tram de sender ciclable fins a Massac. Des del poble un darrer tram en pujada per pista fins a la carretera de Rufiac i Dulhac.

 
Hi hem estat: Eli C, Alex M, Xavier K, Imma A, Alfred R, Marga U, Mariona J, Montse S, Rosa M, Albert K i Ricard M
 
 

1 comentari:

Rosa ha dit...

Ruta molt divertida, i molt ben preparada! Pistes corriols i castells i bon fotmatges i vins🤪💪